Second hand fynd

 
Mitt senaste second hand fynd är denna söta sy... sy... symöbel? Vad ska man kalla det. Fyndad på myrorna för en femtiolapp. Jag syr ju inte så himla mycket men jag har ett överfullt syskrin med allt man kan tänka sig behöva, trådar, resår och min favorit kardborreband. Om man hade orkat och velat hade man ju lätt kunnat byta tyg på den för att få den precis som man vill ha den.
 
Nu ska jag och K-J bege oss mot stan för att äta middag med ett par goda vänner!
 
11

Energikickar

 
Hoppas ovanstående vy snart är ett minne blott! Jag är trött på snö och kallt nu, blir så oerhörd glad när solen skiner. Min kropp insuper D-vitamin och drar åt sig mesta möjliga av solens strålar. Idag har solen visat sig i Örebro och det har droppat från taken och solen har värmt i nacken, så härligt.
 
Ikväll har vi varit hemma hos Helga, Erik och lilla Jakob och ätit god daimtårta och myst! Jag fick så fina presenter som tack för bilderna jag tog på Jakob, ska snart visa er några fler favoriter! :) Nu blir det sängen för hela slanten. Natti natt ♥
 
8

Brusreducering


Det mesta av min redigering gör jag numera i Camera Raw, underbart program som med enkla medel kan fixa mycket. Ovan ser ni en bild tagen på lilla söta Jakob, ni vet fågelungen :) Efter att "fågelungsbilderna" tagits blev det snabbt mörkt i rummet och när ovanstående bild togs var det riktigt mörkt. Då vi ändå hade riggat upp Jakob så in i norden knäppte jag ändå några bilder med högt ISO (3200). Trots att Jakob är urgullig är ju bilden rent ut sagt urkass.


Jag öppnade bilden i Camera Raw och gjorde en enkel redigering, ljusade upp bilden en del, la på lite kontrast, ändrade färgbalansen och drog ner på mättnad. Under brusreducering ändrar man luminans och luminansdetaljer för att få ner bruset man får vid ett så högt ISO som jag använde. Resultatet blev bilden ovan.


En annan variant, för att rädda denna bild, är att öka på bruset för att behålla den "gamla" känslan i bilden (det gjorde jag i PS). Jag vet att bilden är sne men jag fick inte till det trots att det ska vara så enkelt, höll på i flera minuter och blev sedan totalt tokig så jag var tvungen att bryta mot lördagsgodis-regeln!!
 
Vad tycker ni, vilken variant av Jakob gillar ni mest?
 
17