Omgivningsallergi

 
Haloj i kvällen! Jag tänkte jag skulle uppdatera er som ligger sömnlösa på nätterna och funderar kring Sue Ellen och hennes allergi. Den lilla korven har fått diagnosen omgivningsallergi, atopi. Vad hon är allergisk mot skulle visat sig på ett blodprov men på 10% visar det inget och självklart var Sue Ellen en av dom. Veterinären informerade om att man kan gå vidare med pricktest som bör uföras i Stockholm och ligger på ca 5000 kr. Detta för att få veta vad exakt hon är allergisk mot så att man kan blanda en "coctail" som hon ska få varje månad.
 
Många kloka tips har vi fått av veterinären för att lindra Sue Ellens klåda. Det viktigt att städa bort kvalster i omgivningen. Vi har bytt hennes säng till en Bia-bädd som man kan torka av (istället för en vanlig kudde som snart säkert kryper iväg av sig själv) hon får omega 3 och 6 på maten dagligen. Vi ska tvätta hennes mage och tassar 1 gång/vecka med klorhexedinschampoo och vi har fått en spray med lite kortison i som man kan spraya lokalt om det kliar väldigt mycket på ett speciellt område. Sen ska vi hålla rent i lägenheten och städa då så klart... det svåraste momentet för familjen Gustavsson/Gustafsson! ;)
 
Just nu är Ellen ganska symtomfri och kliar sig inte mycket alls. Vi hoppas att våra lindrade åtgärder hjälper den lilla grisen ♥ Så nu kan ni sova inatt, för nu har ni fått en ordentlig uppdatering. MOhhaaaa
 
8

Puss på lillasyster

 
Igår var vi hemma hos ovanstående familj och hälsade lilla Klara välkommen till världen! Klara har hunnit bli 5 veckor redan, herrejösses det va ju nyss vi fota Hannas mage! Hannas mage är väl dokumenterad av mig. Ni minns väl "6 tjejer och en åker"  och dessutom har ni det bästa framför er, en helt magisk fotografering i motljus! o just det, kossorna oxå! Hanna, magen och kossorna, en gammal klassiker! ;)
 
Idag har jag haft en oerhört utmattande dag på jobbet så jag känner mig som ett utskitet äpplamos! Det blir nog tidig kväll ikväll. Men först ska jag göra rätt för mig! Betala räkningar och beställa massa roliga saker som jag vill ha, är sugen på en matta, ett kuddfodral och ett nytt objektiv. Over and out.
 
11

En social söndag

 
En stor favorit i garderoben är ovanstående skjorta. Älskar att den går lite högre upp i halsen och det är bra fint med dolda knappar. Inköpt på H&M för några ynka kronor, förmodligen 140 eller 198! Jag känner mig som en tillknäppt prydlig ung dam i den, precis som jag är så att säga.
 
Idag har jag och K-J varit oerhört sociala! Det börja i förmiddags när far och hans två kumpaner Rogge och P-O kom förbi på fika. Det var en oerhört trevlig händelse som jag blev väldigt glad över. Sedan tog vi en lov på stan och jag fick umgås (ofrivilligt) med en dam som satt och höll låda med mig och Ellen när K-J va och prova jeans. När vi kom hem titta vi in till Familjen och fika och sen åkte vi direkt till Helga, Erik och Jakob och fortsatte fika! Det hela avrundade vi med en pizza när vi kom hem och tv-söndagen bjuder på mina favoriter "Solsidan" & "Bron". Kan inte bli en så mycket bättre dag! 
 
6