Gråa bilder på första advent

 
God kväll! Här sitter vi med en helt hysteriskt bäbis som vill göra allt annat än och sova, snart slår övertröttheten till och då blir det inte skoj. Hon klänger, klöser, tuttar, dreglar, skriker och tjuter. Nu försöker hon mörda en boll. 
 
Idag har vi varit och hälsat på ett par fina vänner och tittat på deras (för oss) nyköpta hus. Sen åkte vi vidare till Grönbo och K-J's föräldrar och fick god mat och paj. Pärlan har varit rätt grinig i helgen, något är ie riktigt bra vill hon meddela men det är svårt o tyda varför. Kan ju vara allt ifrån en prutt som sitter fel eller en tand som kommer eller något annat obehagligt. Jahopp då fortsätter vi väl och bråttas här. Återkommer imorrn! 
 
3

Lufthjul på Brio go

 
Under koliken fick vi för oss att livet skulle bli så mycket enklare om vi hade luftdäck på vagnen.. det spelar ju självklart ingen som helst roll i allt skrik men just då va det oerhört viktigt. När koliken försvann kände vi inte lika starkt för däcken men det kan ändå vara skönt att Pärlan slipper fara ur vagnen bara för att man kör på ett ekollon och när man har kört i grus sitter det fast 678 stenar så det låter som en fyrverkeri när man far fram. Vi har en "Brio go" och till "Brio go next" är det lufthjul bak och punkteringsfria hjul framtill, dessa ville vi ha. Här är vår resa.
 
- Jag lipar varje dag för att vagnen är skakig och grus fastnar i däcken
- K-J är mindre engagerad
- Jag flippar och säger att anntingen köper vi nya däck eller en helt ny vagn, Brio go Next, för ca 10.000 kr
- K-J går med på att köpa nya däck
- Vi ringer Babyproffsen för att höra om detta går, babyproffsen ska ta reda på det
- Babyproffsen hör inte av sig
- Vi åker till Babyproffsen för att själva prova lufthjulen och ta reda på om det är möjligt att byta på vår vagn
- Vi får inte ta med vagnen ut för att prova (!), Babyproffsen ringer Brio som säger att ett däckbyte ska kosta ca 2700 kr men vet säkert på måndag
- Vi blir besvikna och köper med oss ett par Brio go country för 900 kr som plåster på såren
- Babyproffsen ringer och säger att fyra nya däck kostar 1900 kr... plötsligt
- Vi blir glada och vill då ha dessa och får lämna tillbaka Brio go country samt beställer fyra nya hjul som då plötsligt kostar 1600 kr. Leverans i oktober.
- Oktober kommer, koliken tar slut. Inga hjul.
- I slutet av november ringer Babyproffsen, däcken har kommit, haleluja
- Vi åker till Marieberg och hämtar däcken 
- Vi kommer hem och ska montera på däcken, de passar inte.
- Jag ringer Babyproffsen och förklarar och får till svar "det där lär ju inte gå" de ska ringa åter under morgondagen.
- Babyproffsen ringer och säger att vi fick med oss fel däck
- Vi hämtar däcken och lämnar tillbaka de vi fick fel
- Vi monterar däcken på vagnen och ska ta en premiärtur men avbryter då Pärlan får panik vid påttagning av ovarall (som alltid) och blir genomsvett och otröstelig.
 
För er som inte orkade läsa vår resa mot nya däck kommer här en sammanfattnign: Däcken är guld och vi är nöjda med vårt byte! 
 
7

Fika med lilla löjliga

 
Idag var den lilla löjliga familjen på Fröken Brogrens och käka gofrulle! Det va mysigt och gott. Det var vi och alla andra föräldralediga personer där. Det är så roligt nu när man kan ta med sig Pärlan ut på äventyr. Hon gillar nog, lika mycket som vi, att komma utanför lägenheten. Dock krävs det ju en hel del planering, hon måste vara mätt och sovit nyss då hon snabbt blir övertrött och måste återigen vila i stimulerande miljöer, orkar typ 1.5 timme sen är det dags för vila igen.
 
Nu: Godisjakt.
 
16