Hur man tar en bra bild

 
Bilderna är tagna på samma tid och samma plats men med lite olika tänk. Bild nummer ett är en helt vanlig bild på vitsipporna en solig aprildag. Visst ser det fint ut med sol och blommor men bilden är ointressant och platt. Den är tagen i gassande sol och ovanifrån. Den säger inte mig någonting, lämnar mig helt oberörd. Bild nummer två är tagen några cm från första bilden på en mer skuggig plats. Den är tagen nära marken i samma nivå som blommorna med en stor bländare (lågt bländratal). Genom att ha några blommor i förgrunden blir bilden mer levande och djup. 
 
Så vad vill jag ha sagt med detta då. Fota i skuggan, sätt dig på huk eller lägg dig på mage, använd manuella inställningar och ställ in kameran på lågt bländartal tex 1.8 (kan du inte göra det med ditt objektiv gå genast o köp ett nytt) använd dig av förgrund. Ut o fota med dig! Det är blommor överallt!
 
4

Wanties from Zara

Bilder från Zara.com
 
Jag var bara tvungen o shoppa lite från Zara till lillan, det finns ju så mycket fint. Ja inte allt på bilden dock.. om det hade varit så väl! Jag beställde även en klänning till mig själv då det vaknas bröllop i maj! Det är K-J's bror och hans Mia som gifter sig och det ska bli så skoj! Vi boka hotell igår, min o Pärlans klänningar och skor är klara så nu är det bara K-J's kostym kvar. 
 
Nu ska jag sova! Helt slut.
 
3

Tapet till barnrum

Tapeter från Ferm Living 

Vi ska flytta i augusti vilket innebär att Pärlan ska få eget rum.. Vilket oxå innebär att min stora lycka, att få inreda ett barnrum, blir sann! Detta är ju inte heller helt enkelt när inspirationen flödar och det finns så mycket fint/dyrt där ute. Dessutom är jag född i vågens tecken... Ambivalent är bara förnamnet. 
 
Jag skulle vilja tapetsera en vägg i Pärlans rum, gärna med en tapet från Ferm living. Men vilken?! Det kommer vara vita väggar i hela lägenheten, så resten av väggarna i hennes rum blir vita, eller jag har en annan idé på en annan av väggarna. Återkommer om det! 
 
Vet inte hur upplösningen på bilderna är, bloggar från mobilen medan lillan sover bredvid. Passar på! Egentid! ;) 
 
6