Hur man tar en bra bild

 
Bilderna är tagna på samma tid och samma plats men med lite olika tänk. Bild nummer ett är en helt vanlig bild på vitsipporna en solig aprildag. Visst ser det fint ut med sol och blommor men bilden är ointressant och platt. Den är tagen i gassande sol och ovanifrån. Den säger inte mig någonting, lämnar mig helt oberörd. Bild nummer två är tagen några cm från första bilden på en mer skuggig plats. Den är tagen nära marken i samma nivå som blommorna med en stor bländare (lågt bländratal). Genom att ha några blommor i förgrunden blir bilden mer levande och djup. 
 
Så vad vill jag ha sagt med detta då. Fota i skuggan, sätt dig på huk eller lägg dig på mage, använd manuella inställningar och ställ in kameran på lågt bländartal tex 1.8 (kan du inte göra det med ditt objektiv gå genast o köp ett nytt) använd dig av förgrund. Ut o fota med dig! Det är blommor överallt!
 
4
Johanna E

Kloka råd från en kvinna som tar vackra bilder! Tänker ofta precis likadant MEN äger endast ett objektiv :( Snart dags att skämma bort mig själv lite kanske... :)

Emmelie Gustavsson

Åh, kom redan med mer fototips <3

Melinda - mamma till Leo

Fler sånna här inlägg! 😃

johanna - tillvaron.se

Saker man vet men som jag älskar att få förklarad och bevisad för mig :) Danke!