Tuffa tider

 
Pärlan har hunnit bli 13 månader och har haft en mycket bra och trevlig period. Men sedan ca 3-4 veckor tillbaka har hon förvandlats till en trosig gnällspik. Hon gnäller konstant utan att man vet om vad. Hon gnäller när hon får göra saker, när hon inte får göra saker. När vi säger ja och när vi säger nej. När hon är pigg och när hon är trött. Hon skriker hysteriskt när hon inte får som hon vill och trotsar om allt. Hon far och flänger, klättrar och river. Jag kan säga att det är oerhört skönt att stänga dörren på morgonen och åka iväg till jobbet och ta sig en kopp kaffe. Stackars K-J fick inte en lätt öppning på sin föräldraledighet. 
 
Som med andra tuffa faser så har väl även denna ett slut men varje gång när vi är mitt uppe i det så tror jag inte det. "Nu kommer det vara så här urjobbigt och hon kommer vara så här otillfredställd och trotsig för resten av sitt liv och det är självklart vårt fel för vi är dåliga föräldrar". Så tänker jag alltid, och pang är vi ur fasen. Lite starkare, lärt oss lite mer om varandra. Hoppas att den tiden kommer.. snart...
 
4

Historien om sängen

 
Lite av det bästa med vår nya lägenhet är ju det faktum att man kan ta ett kliv och pang så är man utomhus. Det är sjävklart mest behändigt när Sue Ellen ska kvällskissa. Det är även av godo när solen stiger och det är dagg i gräset. Då kan man få till ovanstående bild utan att först åka hiss, ta sig till parken, trampa i hundbajs mm.
 
Idag köpte vi en säng. Det var ett impulsköp på 18.000 kr. K-j antydde imorse att han fick ont i ryggen av vår säng och i samma mening att de hade halva priset på Kungssängen. Vi kikade på hemsidan och tänkte att 10.000 tycker vi att vi har råd att lägga på en säng. Vi åkte dit och gick totaly bananas! Självklart va inte de billigaste sängarna lika sköna och snygga som de andra. När hon sedan börja snacka om ekologisk stoppning och plastfri madrass så va det kört. Plötsligt kostade sängen 18.000 kr och när vi satt i bilen hem insåg vi vad som hänt. "Himla duktig säljare" mumla jag från baksätet, "ja" svara K-J kort. 
 
3

Han bygger en bil

 
Min styvfar är en man med många fädigheter. Han kan tex göra bouillabaisse, sy segel, formatera om datorer och bygga en bil... joråsåatt. Han har pillat med detta några år bit för bit, del för del. Som ni förstår är det ett gediget jobb han håller på med och när bilen är klar så kan han och mamma glida runt i en AC Cobra. Jag är väldigt imponerad av min styvfar, aka Håkan. Är ni det med?
 
6