Pärlan 21 månader

 
Kände att det va dags för en liten uppdatering om Pärlan. Mest skoj för mig att ha och se tillbaka på när jag har glömt bort hur det är att ha en 21 månaders. Kanske lite skoj för dig som har en liten i samma ålder! :)
 
Kropp
Vikt och längd är ju lite oklart men jag tippar hej vilt på 88 cm och 12.2 kg! Storlek 92 i kläder men nu köper jag 98 för att hon ska ha lite växa i. Pärlan har ju alltid varit väldigt mobil och hela tiden blir hon stadigare och stadigare. Klättrar och springer mest och ibland snavar hon och ramlar ner men nu har hon lärt sig att ramla lite "bättre" och skadorna blir inte så våldsamma och otäcka. Just nu är det tänder som poppar upp överallt och äntligen verkar de två små framtänderna i nederkäken få grannar. 
 
Knopp
Nu börjar Pärlan sätta ihop meningar och två-ords meningar har hon sagt i ett par månader. Nu börjar det även komma tre-ords-meningar och det är så roligt att höra henne försöka sätta ihop och se hur nöjd hon blir när vi förstår vad hon menar. På eftermiddagarna sitter vi i soffan och hon kan berätta vad hon gjort på förskolan och vem hon har lekt med. På kvällarna berättar hon vad hon vill titta på på tv och vem som ska natta henne. Hon kan de flesta rörelserna till de vanliga sångerna och springer o lägger sig i en liten hög då "Björnen sover" sjungs. Hon flippar hej vilt i min telefon, in i sin mapp och letar runt bland "sina" appar. Hon tittar helst på Daniel Tiger, Greta Gris och Pino på tv. Hon kan räkna 1,2,3,4 och 9 :) 
 
Mat/sömn
Sedan ca 3 veckor tillbaka så är sova på kvällen det tråkigaste som finns. Det tar ca 1 timme att komma till ro och somna. Vi får vackert sitta på pinnstolen bredvid eller ligga på golvet. Ibland är det "Vide" som ska sjungas och ofta är det "Barnen" man ska lyssna på (alla vi barn i bullerbyn). Hon sover ca 1 timme på dagis vid lunch. På natten kommer hon i stort sett varje natt över till oss och lever om som tusan. Hon sparkar och far omkring och vissa nätter vaknar hon otrösetlig. För ett par mån sedan tog vi bort en sida på spjälsängen i hopp om att hon ska tassa över till oss skälv men det har bara hänt ett par ggr. Man får hämta henne när hon säger till. Mat är fortfarande gott och hon äter oftast med stor aptit. Sedan ca 1 månad så använder hon skeden eller gaffeln och nu den sista veckan är det mest bestick som gäller istället för händerna. Pärlan berättar gärna vad hon vill ha och äta och frukost är det godaste som finns, speciellt "Susst" (ost).
 
5
Catrin

Såå roligt att läsa, då vi här hemma känner igen oss i så mycket! 💗

Vanessa

åh vad kul att det utvecklas. Det är så kul att följa det! ul med talandet <3

Marie

Oj vad det ångar på, snart 2 år och min blir 2 ½ i maj =D

Marie

Bellis är också lika vid läggning nu, det kan ta upp till 1h här med och vi sitter träsmak i röva brdvid sängen

Ida bj

Åååh jag måste också skriva ihop en!!! 😽 Men va duktig hon är!!! Bruno bara röjer!! 🙀