Pärlan 18 månader

 
Jaha ja, då va Pärlan 1,5 år då! Igår fyllde hon 18 månader och började på dagis. En ny tid väntar, ny oro, ny glädje, nya rutiner och nya erfarenheter. Det är en riktigt resa detta med barn. Idag var jag med Pärlan på förskolan, skriver lite mer om den upplevelsen imorrn. Nu: 18 månaders update. 
 
Kropp
Vikt och längd får vi reda på om en vecka, jag gissar på... hmm 85 cm och 11.8 kg! Storlek 92 i kläder. Nu kan Pärlan med konststycket att hoppa, det lärde hon sig för ca 3 veckor sedan och kör med ofta, snurra är oxå skoj. Hon klättrar enkelt upp på storlar och sätter sig tillrätta. Sitter gärna på sina egna små stolar vid sitt bord. Totalt har hon nu 11 tänder, fortfarande två framtänder i nederkärken sen ett stort mellanrum och två kindtänder längst in. Pärlan kan peka ut många kroppsdelar nu, tex mage, navel, öga, öra, håret och fiffi. 
 
Knopp
Nu börjar orden dugga tätt och hon kan många viktiga ord som bil, hemma, bada, gott mm. Dockorna heter Meja och Conny och att skrika efter "Ejje" i tid och otid är ett måste. Hon har börjat med den lilla rutinen att titta på barnprogram innan läggdags och då är det ett eller två avsnitt av Daniel Tiger som gäller, idag började hon även benämna detta program. Det märks att även Pärlan gillar rutiner och på kvällen är det borsta tänderna, krama Sue Ellen, mamma och pappa och sen gå in på sitt rum och stänga dörren som gäller. Busa med syrran the french bulldog är vansinnigt skoj och det finns inget som får henne och skratta som Ellen. Annars är det roligt att måla med kritor, sjunga med sångpåsen, pussla, bygga med duplo, leka med klosståget, pussa Meja godnatt i docksängen och storfavoiten läsa bok. Pärlan älskar fortfarande musik (allra helst Hjulen på bussen, Imse och Här dansar herr Gurka) och att dansa. Hon kan typ alla gester till Imse, I ett hus vid skogens slut och Hjulen på bussen. 
 
Mat/sömn
Ibland blir det lite ersättning framför Daniel Tiger och ibland dricker hon inget, känns som det håller på och fasas ut. Mat är fortfarande ett riktigt gläjdeämne för henne, älskar sin mat och är hon frisk och pigg blir det både 1, 2 och 3 portioner. Hon äter numera med gaffel och sked allt mer, har dock svårt att få saker att fastna på gaffeln trots att hon tar i som ett djur. Ibland vaknar hon flera ggr och vill ha tillbaka sin napp och ibland sover hon hela natten i sin säng. Oftast skriker hon så att någon av oss kommer och hämtar henne och vi fortsätter att sova tillsammans, Pärlan självklart i vågrätt position med huvudet på mitt och fötterna ständigt sparkande på K-J. Nu sker vilan ihop med en trygg förälder i storsängen och det finns inget mysigare. 
 
5
birgitmaria

Det händer mycket med de små!! Och ja, bäst är nog att mysa ner i mammas o pappas säng :-)

Mirre

Stora fina tösen =D, så härligt med alla framsteg =D

En annan mamma

Det var så länge sedan jag kommenterade men jag följer självklart dig och Pärlan på bloggen!

Grattis till våra stora små knoddar! Jag förstår knappt hur det gick till, hur blev dom 18 mån?

En snabb uppdatering - lille bus tycker också om att snurra och "hjulen på bussen" är en stor hit även här (dock på engelska). Han snackar en hel del, även om det inte är speciellt "rent" än! Han fokuserar på mindre viktiga ord, så som pappa (vad hände med mamma?) älg, juice, bajs (uppsnappat på dagis), buss och mys (iofs ett fint ord)!

Vi ska till BVC den 5/2 så efter det får vi ta en avstämning tycker jag!

Svar: Hej My!! Va längesen, vad glad jag blir att du skriver, tänker på er ofta och undrar hur ni har det! :) Vi tar ett ordentligt jämförelsemail efter den 5/2 då! Så får vi se om våra gryn fortsätter och följas åt eller om någon dragit ifrån! :) STOR KRAM
angus

Lund Johanna

<3<3<3

Fani

Så fin och färgglad bild :)