God frukost

 
För ett tag sedan tipsade grymma Eleni om en bok med frukostar! Då min kära sambo har dragit ner drastiskt på bröd/pasta etc så vill jag hänga på lite och försöka dra er på alla dessa smörgåsar som slinker ner varenda morgon. Så jag köpte boken till honom i födelsedagspresent. Win win! Den är grymt bra och har många goda varianter till frukost och man får inspo till så mycket annat och mer nyttiga frukostar än bara mackor (även om jag alltid kommer älska mackor mest i världen). 
 
Provade två recept i helgen. Den översta är en gröt på cashwenötter, helt okej men inte rikigt min smak.Pärlan tog vanlig yoghurt istället. Tyckte inte alls den var god. Den andra bilden är en vanlig gröt med hallon och banan i, toppade med hasselnötter och mjölk. Väldigt gott tyckte hela familjen. Boken heter "En god morgon" och finns bla HÄR
 
Här är recepten, 1 portion:

Cashewyoghurt med björnbär
Blötlägg nötterna i minst 5 timmar, gärna över natten (2 dl cashewnötter). Häll av vattnet och kör nötterna med 1 dl vatten i en mixer. Tillsätt därefter ytterligare 1 dl vatten eller mer till önskad konsistens. Smaka av med vaniljpulver (1 tsk vaniljpulver). Servera med färska bär efter tycke och smak, riven kokos och citronmeliss. 

Banangröt med syrliga hallon
Tina hallon (1/2 dl frysta hallon) i rumstemperatur, jag kokar alltid frysta hallon. Koka upp havregryn (1 dl) med vatten (2,5 dl) och lite salt på spisen. Mosa bananen (1 mogen banan) med en gaffel och vänd ner i gröten mot slutet. Lägg hallonen i botten av en skål och häll över den varma gröten. Servera med kall mjölk och hasselnötter.
 
3
Mirre - Sweetwords

Men oh så gott måste testas

birgitmaria

Havregrynsgröt med banan funkar alltid!

Emmelie

Gröt och banan är bland det godaste man kan äta till frukost! Älskar det! :)