Pärlan 2.5 år

 
I tisdags var det dags för besiktning hos BVC på den lilla som helt plötsligt blivit 2.5 år, igår på dagen. Här kommer därför en liten sammanfattning av hennes nuvarande status! 
 
Kropp
Vikten ligger på 14,4 kg och längeden på 95 cm. Hon följer sina kurvor exakt och det är en kurva över medel på både längd och vikt. Hon har storlek 98 i kläder men nu köper jag gärna 104 speciellt på byxor, hon har långa ben som sin mor. Nu börjar hon bli lång och smal och fått en ny kroppstyp, den lilla magen är borta och hon har fått en "barnkropp". Håret växer som ogräs och är långt och lockigt. Pottan känns oerhört trist och toaletten likaså, vi har inte lagt ner något i det och får väl börja erbjuda henne mer, bajsa bakom en dörr är hennes melodi som hon gärna och stolt kommer och berättar när hon är klar.
 
Knopp
Pärlan har alltid varit tidig i talet och nu pratar hon som vem som helst, höll jag på och säga. Hon kan skoja och skratta åt saker. Komma med egna små skojjigheter och ibland tycker jag nästan hon är ironisk! (okej vet att hon inte är det men det känns typ så). Hon sjunger gärna, speciellt på cykeln på väg till förskolan, och varje dag är det en ny skön låt som hon lärt sig. Hon kan därmed hela alfabetet då hon kan låten ABC :) Hon är även en fena på att räkna och ibland får hon till det ända till 20. Pippi är fortfarande en stor idol men nu även Emil, Alfons och Bamse är också roligt. Det roligaste som finns är dock att sitta och flippa på paddan och kolla på konstiga youtube klipp, "Daddys finger daddys finger where are you", yes Pärlan kan även engelska! :) Annars gillar hon att pussla, klarar nu 12-bitars pussel utan problem, dega med deg, måla, bygga med tågbana och duplo och bjuda på låtsasmat. Att säga nej och att inte göra som vi tycker är en stadig influens i vardagen. Att klä sig, byta blöja, borsta tänderna etc är en kamp och det gäller att ha tålamod för att inte bli totalt vansinnig i många situationer utan försöka locka och göra det roligt.
 
Mat/sömn
Pärlan sover inte längre på dagen på helgerna och på förskolan är de 30 min eller inget alls som gäller. Vi har haft en längre period med panikskrik på kvällarna då hon inte varit trött och inte vill sova och inte kommit i säng förrän vid 21-22. Nu har vi haft en bra period pga nerdragning av vila på förskolan och hon brukar vara i säng vid 19.30. Vi läser saga eller så lyssnar vi på Alfons på telefonen. Hon kommer fortfarande in till oss i stort sett varje natt men hon kommer inte längre skrikande utan tassande så jag håller på och få en hjärtinfarkt när det plötsligt står ett barn framför mig i mörkret vid sängkanten. Mat har för första gången i hennes liv blivit lite trist. Frukost är fortfarande gott och på dagis äter hon med god aptit så hon får i sig tillräckligt, men middagen ratar hon ofta om det inte är något hon verkligen gillar. Kyckling är det godaste. I jul släppte vi på "sockerförbudet" och Pärlan får nu smaka på fikabröd, kakor och bullar om vi andra äter. Hon är dock inte jätteförtjust och igår ratade hon kladdkakan med "äckligt". Russin och frukt är fortfarande hennes godis.
 
3
MartinaOlsson

Hej! Jag vill bara tipsa dig om att jag just nu har en tävling i samarbete med Viphuset, som är en hemsida där du främst hittar heminredning, men även en del smycken och kläder. Det du kan vinna i tävlingen är en valfri vara ur deras sortiment till ett värde av max 600kr! :) Om du är intresserad kan du klicka på länken nedan för att vara med och tävla!
https://martinaolsson.myshowroom.se/64984/tavling-vinn-en-valfri-vara-fran-viphuset/

Mirre

Låter som våra töser är lika och Bellis vägde ungefär lika då hon var där omkring, hon har också en period nu när hon inte vill äta middagen, hon äter bra hos dagmamman, men frukost och middag här är det lite duster med, samt hon vill ju inte vara så snäll och sluta med blöja vår tös inte & nappen den sitter som en plopp,

Hehe blir full i skratt vår tös kikar också på de youtubeklippen, och verkar gilla dem bäst, så hon kan färger och ramsor på eng =D

Hennes hår växer också så det knakar

Catrin

Så roligt att läsa om Elsie, då det mesta påminner om Julia. "Little finger" är en riktig hut och den nynnar hon ofta på. I början fick jag för mig att det var en "ny hit" på radio innan jag kom på att det var youtube hon fick det ifrån.
Humöret är riktigt utmanande här och likaså att få i henne någon mat 🙄
Kläder bestämmer hon själv vad hon ska ha på sig, där går det ej att styra längre.
Till mammans förtret har hon fastnat för en (gräslig) klänning med frost på. Inget annat ska hon ha på sig och låt oss avslöja att det INTE är mamman som köpt den...
I februari fyller J 2,5. Ska bli spännande att se längd och vikt!
Var E samarbetsvillig på kontrollen? Har förstått att de brukar få utföra små praktiska övningar?

Svar: Jag kan inte gå in på din blogg.. är den nerlagd?! Hua! Jag får nästna panik på alla dessa flick/pojk grejer som kommer infinna sig i våra barns liv nu, hatar prinsessor och frost och sån skit! lika mycket som jag hatar Spindelmannen och hulken och ush! nä.. ge mig grått och beige. Vill köpa babykläder fast i stora varianter! finns det ju så klart men det är svårt när man har ett barn med egen vilja.Det gick sådär med diverse "test" hos BVC men det vitigaste fick hon väl med i leken, det var inte så mycket och ärligt talat så märkte jag inte att hon trestade något specifikt men det gjorde hon kanske. Fick till mig sedan att dockan som skulle ha täcket på sig ingick i "testet" men det fatta vi ju inte ens då så hon titta säkert på saker. Annars fråga hon mest och vi sa ja och alla va nöjda och glada. Ville ju absolut inte väga eller mäta sig men det fick vi till tillslut ändå! :) Roligt och se hur stor Julia har blivit och hur hon hanterar testen! :) Det som jag märkte va ett av sakerna de bör kunna är att kunna särskilja på den stora bilen och den lilla och att föklja två-stegskommando. typ kan du ge den stora bilen till pappa.. :)
angus