Omgivningsallergi

 
Haloj i kvällen! Jag tänkte jag skulle uppdatera er som ligger sömnlösa på nätterna och funderar kring Sue Ellen och hennes allergi. Den lilla korven har fått diagnosen omgivningsallergi, atopi. Vad hon är allergisk mot skulle visat sig på ett blodprov men på 10% visar det inget och självklart var Sue Ellen en av dom. Veterinären informerade om att man kan gå vidare med pricktest som bör uföras i Stockholm och ligger på ca 5000 kr. Detta för att få veta vad exakt hon är allergisk mot så att man kan blanda en "coctail" som hon ska få varje månad.
 
Många kloka tips har vi fått av veterinären för att lindra Sue Ellens klåda. Det viktigt att städa bort kvalster i omgivningen. Vi har bytt hennes säng till en Bia-bädd som man kan torka av (istället för en vanlig kudde som snart säkert kryper iväg av sig själv) hon får omega 3 och 6 på maten dagligen. Vi ska tvätta hennes mage och tassar 1 gång/vecka med klorhexedinschampoo och vi har fått en spray med lite kortison i som man kan spraya lokalt om det kliar väldigt mycket på ett speciellt område. Sen ska vi hålla rent i lägenheten och städa då så klart... det svåraste momentet för familjen Gustavsson/Gustafsson! ;)
 
Just nu är Ellen ganska symtomfri och kliar sig inte mycket alls. Vi hoppas att våra lindrade åtgärder hjälper den lilla grisen ♥ Så nu kan ni sova inatt, för nu har ni fått en ordentlig uppdatering. MOhhaaaa
 
8